Bezoek de tentoonstelling The Future of Fashion is Now en je kijkt met nieuwe ogen naar je werkkleding. Of dat nu een maatkostuum, koksmuts of werkoverall is. 

De kunstenaars inspireren door het gebruik van draagbare technologie. Als je hun werk vertaalt naar de werkplek dan krijg je:

Zonne-energiejurk (2013) van Pauline van Dongen

Zonne-energiejurk (2013) van Pauline van Dongen

  • een maatkostuum met ingebouwde zonnecellen zodat je mobiele telefoon altijd is opgeladen – geïnspireerd door de Zonne-energiejurk van Pauline van Dongen;
  • een koksmuts die registreert dat de stress te hoog oploopt; 
  • een werkoverall met geluidsensoren die signaleert wanneer je gehoorbescherming moet dragen – zie de schitterende jurk van Ying Gao die beweegt als je fluit.
Onzekerheden (2013) van Ying Gao

Onzekerheden (2013) van Ying Gao

 

 


Het meest geraakt werd ik door het simpele idee van Tania Candiani in Het slapende ‘La Constancia’. Zij borduurt anekdotes en verhalen op jurken om het verhaal van een textielfabriek te vertellen. Zie jij het ook voor je? Gepersonaliseerde werkkleding met op iedere overall of werkjasje je eigen anekdote, als een wandelende tweet. Alle kleding bij elkaar vertelt het verhaal van je bedrijf.

Kleding is een taal, een communicatiemiddel, een uiting en aangrijpingspunt van bedrijfscultuur. Ik wens je veel inspiratie in museum Boijmans Van Beuningen!

Museum Boijmans Van Beuningen
Twitter #wearabletech #wearablesolar