Heb jij de (veilige) baan van de toekomst?

De komende jaren ontstaan er veel nieuwe beroepen zoals de insectenteler, de grafeen-fabrikant en I-Health behandelaar. Ook als digitale kluisbeheerder of plastic soep-opruimer zijn er volop kansen, aldus Adjiedj Bakas. Hij beschrijft in zijn nieuwe boek Megatrends Werk ruim 100 nieuwe banen van de toekomst. 

Nieuwe beroepen ontstaan – decentraal en ongecoördineerd; in innovatieve startups, via regionale incubators of gewoon in een privé garage op Texel. Dit vraagt van professionals in veilig en gezond werken een enorme betrokkenheid en passie om mee te denken met nieuwe ontwikkelingen zodat onze nieuwe beroepen ook veilig en gezond zijn.

Volgens Bakas zijn er ook beroepen die de komende jaren uitsterven. Hij moedigt dan ook administrateurs, reisagenten en meteropnemers aan om zich om te scholen. Hun banen zullen grotendeels verdwijnen, evenals tientallen anderen.

Verder lezen: Megatrends Werk, Adjiedj Bakas, Amsterdam 2014